Vähän tietoa teestä:
Vihreä tee, valkoinen tee, musta tee ja oolong tee tehdään kaikki kasvista nimeltä Camellia sinnesis. Teelatujen erot syntyvät vasta teen jalostusvaiheessa. Fermentoinnin eli hapettamisen säätely vaikuttaa siihen, tuleeko teestä vihreää teetä, mustaa teetä vaiko valkoista teetä. Lisäksi teelaatuihin vaikuttaa se, millaisia teelehtiä teehen käytetään ja miten teelehdet leikataan ja käsitellään.

Useasti yrttihaudukkeista puhutaan teenä, mutta varsinainen tee voidaan valmistaa vain Camellia sinesis -kasvista. Yrtti- ja hedelmähaudukkeet valmistetaan kuivattamalla erilaisia hedelmiä ja yrttejä.

Rooibos ei myöskään ole varsinaisesti tee vaan hauduke joka valmistetaan Rooibospensaan lehdistä

 
 
Kiehtova matka teen maailmaan

Maailma totisesti olisi tylsempi paikka ilman teetä. Teellä on niin monta kiehtovaa luonnetta ja persoonaa, että välillä tuntuu ettei vuosikymmenkään riitä niihin kaikkiin tutustumiseen. Lisäksi teellä on lukuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Aina on sopiva hetki juoda kupillinen tai kaksi jotain hyvää teetä. Ihan vaan yksin rauhoittuakseen tai ystävien kanssa juttutuokion lomassa.

Tee on hyödyllinen, siitä saa energiaa, ja se on täynnä kiehtovia makujen yhdistelmiä. Teehen liittyvä sanonta ei liene liioittelua: jokaiseen hetkeen elämässä on olemassa sopiva tee. Tutustu laajaan teevalikoimaamme ja jaa meidän kanssamme tämä arvostus, jonka tee ehdottomasti ansaitsee. Tervetuloa kanssamme mukaan teematkalle!

 
 

Meiltä saat ihanat teet myös kotiin vietäväksi!